Gotove mikrobiološke podloge
1446
page-template-default,page,page-id-1446,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Gotove mikrobiološke podloge

KOMED vam nudi široku ponudu gotovih mikrobioloških podloga.

BRISEVI

Bris s neutralizatorima dezinficijensa koristi se za mikrobiološku kontrolu čistoće prema normi ISO 18593:2018. Neutralizatori dezinficijensa prisutni u otopini omogućuju ocjenu učinkovitosti postupka dezinfekcije na mjestima gdje su prisutni ostaci dezinfekcijskih sredstava.

OTISNE PLOČICE / DIP-SLAJD

Naše najtraženije proizvode, u kategoriji gotovih mikrobioloških testova, čini nekoliko različitih vrsta otisnih pločica, od kojih su SANIBACT i UROBACT u samom vrhu, svaki za svoju namjenu.

SANIBACT služi za kontrolu mikrobiološke čistoće ruku, radnih površina, proizvoda i proizvodnih prostora. Osim zavoda za javno zdravstvo, veterinarskih instituta, kontrolnih laboratorija i sanitarnih inspekcija, ovaj se proizvod upotrebljava i za internu kontrolu laboratorija samih prehrambenih tvrtki. Zbog jednostavnosti primjene i brzo dobivenih rezultata SANIBACT je idealan proizvod za mikrobiološku kontrolu prema svim važećim standardima.

ISO 118593:2018 
PCA / VRBG
CLED / VRBG

UROBACT služi za probir ili brzu dijagnostiku uroinfekata u samim ambulantama i domovima zdravlja, laboratorijima ili zavodima, a pogodan je jer ne zahtijeva veliku manipulaciju i slanje potencijalno infektivnih bioloških materijala na daljnju obradu ni čekanje rezultata. Dakle, ne samo što je praktičan i siguran, nego ovaj test smanjuje cijenu pretrage, vrijeme čekanja i omogućuje bržu i točniju terapiju. Nova vrsta kromogenih podloga na Urobactu omogućuje čak i točnu diferencijaciju uzročnika uroinfekta ako je on prisutan.

CLED / CHROM. URIN AGAR

SANIBACT PLOČICE ILI SLAJDOVI su dijagnostički pribor koji se sastoji od sterilno pakirane plastične tube u kojoj se nalazi pločica sa dvije vrste hranilišta za brzu metodu detekcije čistoće svih mogućih radnih površina, suđa i ostalih radnih prostora, a posebno za kontrolu ugostiteljskih objekata i kuhinja za pripremu hrane, proizvodnih pogona u prehrambenoj industriji, kao i za mikrobiološku čistoću ruku. Kontrola čistoće vrši se metodom otiska na Sanibact pločici, čime se bakterije odvajaju od površine te im se tako prisutnost očitava nakon inkubacije na 37 °C kroz 24 sata.

Mehanizam funkcioniranja SANIBACT PLOČICE -SLAJDA sastoji se u tome da se na jednoj strani pločice nalazi specijalno hranilište za umnožavanje aerobnih mezofilnih bakterija, kao većine humanih patogena, npr. Streptococcus Grupe D ili Staphylococcus Aureus. Na drugoj strani pločice nalazi se hranilište za umnožavanje bakterija iz porodice Enterobacteriaceae, kao što su Escherichia coli, Salmonella, Pseudomonas aeruginosa i ostale.

UROBACT PLOČICE ILI SLAJDOVI  služe za dijagnosticiranje infektivnih procesa urinarnog trakta, s osnovnom razlikom što se na pločice-slajdove kao hranilišta nalijevaju agari koji dijagnosticiraju prisutnost bakterija specijalno u urinu pacijenata.

Mehanizam funkcioniranja Urobact slajdova je u tome što se na jednoj strani pločice nalazi hranilište za utvrđivanje (dijagnosticiranje) ukupnog broja bakterija po mililitru urina, na temelju gustoće kolonija koje su izrasle. Na drugoj strani nalazi se specijalno hranilište za direktno očitanje i identifikaciju patogenih bakterija (sve prema utvrđenim tabelama).

KOMERCIJALNE PREDNOSTI  svih naših otisnih pločica su jednostavnost i lakoća njihove primjene uz mogućnost masovnog i brzog uzimanja uzoraka, kao i izrazito lagana i brza metoda očitanja rezultata.

Mi se također lako možemo prilagoditi Vašim potrebama i tržištu te prema zahtjevu pojedinog kupca promijeniti i vrstu podloge na slajdovima, kao i isporučiti sve najnovije tipove kromogenih podloga koje Vam omogućuju lagano i brzo očitanje i dijagnostiku infektivnih agenata (mikroorganizama prepoznatljivih po svojoj određenoj boji).

Sve to omogućuje bržu terapiju i bitnu uštedu vremena i novca. U velikom broju slučajeva nema potrebe slati ili dalje rukovati potencijalno infektivnim kliničkim ili biološkim uzorcima kao što se to donedavno radilo. Slanje uzoraka u vanjske laboratorije puno je skuplja, kompliciranija i dugotrajnija dijagnostička metoda, koja nam je svima poznata, a koju želimo sad pojednostaviti i pojeftiniti.

 

OSTALE MOGUĆNOSTI OTISNIH PLOČICA / DIP-SLAJDOVA

Ako klijent ima potrebu za većom količinom slajdova s podlogama, prilagođenima mesnoj ili mliječnoj industriji, mi Vam možemo ponuditi MILKBACT I MEATBACT.

Gotove podloge u Petri zdjelicama, bocama i epruvetama

Osnovna je namjena ovih podloga izolirati mikroorganizme iz hrane, vode, okoliša, predmeta opće uporabe, medicinskih proizvoda te kliničkog materijala u medicini i veterini.

Mi Vam u kratkom roku možemo isporučiti manje ili veće serije gotovih standardiziranih podloga, što Vam donosi vremensku i financijsku uštedu sa znatno manjom mogućnošću pogreške.

HEMOKULTURE

HEMOSEPT je KOMED-ov proizvod koji se sastoji od dviju bočica s vrlo učinkovitim i pogodnim tekućim hranilištem za umnažanje aerobnih i anaerobnih bakterijskih vrsta iz krvi febrilnih bolesnika, kao i iz likvora te punktata bolesnika.

 

HEMOSEPT AE –  bočica za aerobe

 

HEMOSEPT AN – bočica za anaerobe

 

HEMOSEPT AE+AN     

 

Popis gotovih mikrobioloških podloga

OVO JE NOVA I EKSKLUZIVNA INOVACIJA KOMEDA U SVIJETU HEMOKULTURA

HEMOSEPT AE+AN – tekuće hranilište u jednoj bočici namijenjeno umnažanju bakterijskih patogenih vrsta u aerobnim, anaerobnim i mikroaerofilnim uvjetima. Ova jedinstvena hemokultura je naša inovacija, nastala na dugotrajnim istraživanjima i tradiciji naše proizvodnje te je jedinstveno Komedovo intelektualno vlasništvo.

Naš osnovni cilj bio je proizvesti učinkovitu, ali znatno jeftiniju hemokulturu koja neće i ne smije biti inferiornija ili manje pouzdana od klasične dvokomponentne hemokulture. Stručnom suradnjom u Komedu i dugogodišnjim stručnim iskustvom u ovome području kreirana je jedinstvena i učinkovita hemokultura koja u jednoj bočici može podržavati rast i aerobnih i anaerobnih bakterija za koje su obično potrebno dvije bočice.

To znatno pojeftinjuje cijelu pretragu, a pacijentu se ne uzima velika doza krvi, što je vrlo važno kod bolesnika u kritičnim stanjima.